Mutare neaşteptată: Grupul olandez de asigurări NN îl trimite pe Marius Popescu de la Bucureşti să conducă operaţiunile din Turcia, cea mai fierbinte zonă din Europa în acest moment

Autor: Anelis Baciu 16.02.2017

Marius Popescu, directorul general al NN Asigurări, cea mai mare companie de asigurări de viaţă din piaţa locală, va prelua de la 1 aprilie funcţia de CEO al NN Turcia, potrivit unui anunţ al grupului olandez. Succesorul lui Marius Popescu va fi anunţat în perioada următoare. Până atunci, Mihai Muntean, actualul chief Sales officer al NN România, va prelua interimar conducerea NN Asigurări de Viaţă.

“Ca CEO al NN în România, performanţele lui Mariusau fost extraordinare, consolidândcu succes poziţia de lider de piaţă a companiei. El a continuat dezvoltarea celei mai puternice forţe de vânzări din piaţa locală de asigurări,în acelaşi timp intensificând prezenţa noastră în segmentul de bancassurance. În prezent, NN este liderul pieţei din România, oferind asigurări şi pensii private pentru mai mult de douămilioane de clienţi. Începând dinaprilie, Marius va merge la NN Hayat ve Emeklilik cu mandatul de a dezvolta, prin aportul adus de experienţa sa vastă, operaţiunile de asigurări şi de pensii facultativedin Turcia, îmbunătăţind constant experienţa clienţilor, în linie cu strategia noastră globală. Expertiza sa în domeniul asigurărilor, spiritul său antreprenorial şi abilitatea de a-şi atinge obiectivele îl recomandăca fiindalegerea perfectăpentru activitatea noastrăîn dezvoltare din Turcia”, a declarat Robin Spencer CEO International Insurance şi membru al Management Board al NN Group.

Marius Popescu se alătură echipei din Turcia după 12 ani petrecuţi alături de echipa din România. În cadrul organizaţiei din România, Marius a ocupat numeroase poziţii de management, printre acestea numărându-se celede CEO al NN Investment Partners şi CEO al NN Pensii. A fost numit CEO al NN în România începând din 2013.

“Aştept cu nerăbdare să preiau noul meu rol ca CEO al operaţiunilor NN din Turcia, o companie bine poziţionată pe o piaţă dezvoltată, cu creşteri anuale de două cifre. Am încredere că alături de noii mei colegi vom creşte şi vom inova operaţiunile din Turcia, într-o piaţă plină de provocări, care solicităconstant viteză şi agilitate”, a declarat Marius Popescu.

Marius Popescu, în varstă de 41 de ani, are aproximativ 15 ani experienţă în zona asigurărilor, pensiilor private şi a investiţiilor, dobandită atat în ţară, cat şi în străinătate. Înainte de a prelua conducerea celui mai mare asigurător de viaţă, Marius Popescu a fost timp de trei ani CEO al diviziei de pensii deţinute de grupul olandez NN în Romania. Şeful NN Asigurări şi-a început cariera în domeniul financiar la Toronto, Canada, ca analist financiar la gigantul General Motors.

Marius Popescu este absolvent al Facultăţii de economie, matematică, cibernetică, statistică şi informatică economică din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi al unui program de masterat în administrarea afacerilor la Saint Mary's University, Canada. În plus, Popescu are o certificare în general management la Harvard Business School.