FAN Courier şi-a bugetat investiţii de 15 mil. euro în acest an într-o nouă hală de sortare, în flota auto şi în personal

Autor: Mădălina Dediu Panaete 17.02.2017

FAN Courier, cel mai mare jucător de pe piaţa curieratului rapid, vrea să angajeze în acest an aproximativ 250 de curieri, lucrători în depozite şi manageri. Recrutările vin ca urmare a unor investiţii bu­ge­tate în valoare de 15 mil. euro, con­form infor­ma­ţiilor trans­mise de compa­nie la solicitarea ZF.

Suma va fi direcţionată către dezvoltarea unei noi hale de sortare în suprafaţă de 13.700 mp, către flota auto, către pregătirea personalului, dar şi în soluţii IT. Astfel, investiţiile totale ale FAN Courier în ultimii zece ani depăşesc 100 mil. euro, compania ajungând la peste 5.000 de angajaţi. În total, în in­dustria de curierat acti­vează peste 13.000 de oa­meni, însă companiile spun că găsesc din ce în ce mai greu oameni în spe­cial în Bucureşti şi în vestul ţării.

FAN Courier a in­vestit anul acesta 18 mil. euro, cu aproape 50% mai mult decât în 2015, principalele direcţii către care au fost direcţionate fondurile fiind flota auto - 12 milioane euro,  finalizarea HUB Braşov şi reamenajare HUB-uri Bucureşti - 4 milioane euro, training personal - 350.000 euro, IT şi softuri. Flota FAN Courier este formată din peste 3.200 de autovehicule.