Donald Trump acuză presa "lipsită de onestitate" că ascunde performanţele sale "incredibile"

Autor: Mihai Draghici 16.02.2017

"Din păcate, cea mai mare parte a presei de la Washington DC, New York şi Los Angeles nu scrie pentru oameni, ci pentru interese particulare ale unui sistem defect. Presa a devenit atât de lipsită de onestitate încât dacă nu vorbim despre acest lucru facem un mare deserviciu poporului american", a afirmat Donald Trump, potrivit cotidianului The Washington Post.

"Mă aflu astăzi aici pentru a le oferi noi informaţii cetăţenilor americani despre progresele incredibile pe care le-am înregistrat în cele patru săptămâni de la începerea mandatului. Am înregistrat progrese incredibile. Nu cred că a mai fost vreodată un preşedinte ales care într-o perioadă atât de scurtă să facă ce am făcut noi", a spus Donald Trump într-o conferinţă de presă.

"Un nou sondaj Rasmussen ..., de fapt, ... pentru că lumea înţelege, presa nu înţelege... De fapt şi presa înţelege, dar nu scrie. Să o spun aşa: un nou sondaj Rasmussen difuzat cu scurt timp în urmă arată că avem o cotă de susţinere de 55% care este în creştere. (...) Eu am candidat pentru a fi preşedintele cetăţenilor ţării noastre. Sunt aici pentru a schimba sistemul defect, astfel încât să servească interesele familiilor şi comunităţilor", a subliniat Donald Trump.

Donald Trump a promis că săptămâna viitoare va adopta un nou decret antiimigraţie. "Voi menţine promisiunile, nu voi da înapoi de la apărarea ţării. Vom emite o nouă ordonanţă executivă săptămâna viitoare, pentru a apăra în totalitate ţara", a spus liderul de la Casa Albă, reiterând eforturile de combatere a infracţionalităţii. "Am iniţiat un efort naţional pentru deportarea infractorilor străini, pentru eliminarea membrilor grupurilor interlope şi a altor indivizi care prezintă riscuri asupra ordinii publice. Salvăm zilnic vieţile americanilor", a subliniat Trump.

Preşedintele a promis distrugerea reţelei teroriste Stat Islamic, contracararea acţiunilor Iranului şi consolidarea forţelor americane.

"Reţeaua teroristă Stat Islamic se extinde precum cancerul - aceasta este o altă mizerie pe care am moştenit-o. Şi am impus noi sancţiuni Iranului, o naţiune care a profitat de Administraţia anterioară şi care este principalul susţinător al terorismului global", a spus Trump.

"În plus, am ordonat elaborarea unui plan pentru reconstruirea masivă a armatei Statelor Unite", a încheiat Donald Trump.