​Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, vrea să ştie de ce a crescut preţul combustibilului: „Tradiţional, ani de zile aveam preţuri sub media UE, iar acum suntem peste medie”

Autor: Roana Rotaru 20.02.2017

Bogdan Chiriţoiu cere liderilor pieţei de carburanţi să explice de ce în 2016 preţul combustibilului din România a depăşit preţul mediu din UE, Consiliului Concurenţei demarând deja o investigaţie în acest sector.

„Tradiţional, ani de zile aveam preţuri sub media UE, iar acum suntem peste medie, vorbesc de preţurile fără taxe. Problema nu cred că e că avem resurse şi de ce nu e preţul mai mic. Întrebarea e de ce acum preţul este mai mare decât media UE. Am lansat o investigaţie. Ei vor primi o serie de întrebari, vrem să-i întrebăm care sunt factorii care au dus la această evoluţie surprinzătoare. Ne uitam şi la schimbari de legislaţie”, a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, prezent la ZF Power Summit 2017.

Bogdan Chirţoiu vrea să se uite şi dacă nu cumva statul îngreunează demersul benzinariilor de a deschide mai multe staţii prin autorizaţiile pe care le cer şi condiţiile pe care le impun benzinarilor.