Antreprenor cu 55 mil. euro în agrobusiness: „A fost unul dintre cei mai buni ani din ultimii zece pentru fermierii din Bihor“

Autor: Mădălina Dediu Panaete 21.02.2017

Dan Corbuţ, proprietarul Agro­ind Cauaceu din Bihor, companie spe­cializată în comercializarea de in­pu­turi, dar şi în cultivarea de cereale, spune că, din pri­me­le es­timări, busi­nes­sul com­pa­ni­ei a crescut anul tre­­cut cu pâ­nă în 10%, de­pă­şind 250 de milioane de lei (55 mil. euro).

„Anul 2016 a fost unul dintre cei mai buni pentru sectorul pe care ac­tivăm. Am avut rezultate bune, fer­mie­rii din zona Bihorului au avut pro­ducţii destul de bune anul trecut. Per to­tal, cred că anul 2016 a fost unul din­tre cei mai buni pentru fermierii din zo­nă. Produsele au fost bune, iar pre­ţurile cerealelor au fost accep­ta­bile“, a declarat pentru ZF Dan Corbuţ, unul dintre cei mai puternici antreprenori din judeţul Bihor.

Agroind Cauaceu este a treia cea mai mare com­pa­nie cu capital privat ro­mâ­nesc din judeţul Bihor într-un top condus de Euro­pean Food (in­dus­­tria ali­men­tară) şi Votrom (dis­tri­buţie com­bus­tibili).

Compania co­mer­ciali­zea­ză inputuri pentru agri­cul­tură (seminţe, îngrăşă­min­te, pesti­ci­de), dar lucrează şi 4.000 de hectare de teren agricol unde cultivă cereale.