Au mutat producţia în clădirea fostei fabrici Filatura de Bumbac Slobozia. Mirela Drăgoi, Pet Star: Am vândut 800 mil. de preforme PET, iar în acest an capacitatea de producţie depăşeşte un miliard de preforme

Autor: Mirabela Tiron 24.02.2017

Compania a ajuns la o cifră de afaceri de peste 20 milioane de euro, la 109 angajaţi şi 56% cotă de piaţă. 

Mirela Drăgoi, proprietara fabricii de preforme Pet Star, ce livrează către clienţi precum Pepsi sau Bu­co­vi­na, dar şi către producători de bere, spune că estimează pentru acest an afaceri mai mari cu circa 10%, dată fiind creşterea capa­ci­tă­ţii de producţie, du­pă relocarea ac­ti­vităţii în clă­direa fostei fabrici Fila­tu­ra de Bumbac Slobozia, renovată cu 9 milioane de euro.

„În 2012 am cumpărat clădirea fostei fabrici comuniste Filatura Bumbac Slobozia, pe care am modernizat-o cu bani de la BCR, Alpha Bank şi CEC. Am mutat toate echipamentele în această clădire. Anul trecut am produs 800 mil. preforme PET, dar acum capacitatea de producţie din no­ua fabrică se ridică la un 1,2 miliarde de pre­forme pe an”, a declarat ea pentru ZF. Noua unitate de producţie deţine opt linii de fa­­bricare a pre­for­melor PET. Pe lân­gă investiţia de 9 mil. euro, în fabrică s-au mai fă­cut investiţii de 21 mil. euro în echi­pa­mentele moderne.

Anul trecut, compania Pet Star a finalizat cu afaceri de 23 de milioane de euro, similare cu cele de anul anterior, şi cu EBITDA de 3,65 milioane de euro, potrivit oficialilor companiei.