Distribuţie Oltenia: În scurt timp, electricianul va veni la client doar cu o tabletă. Trebuie să creştem eficienţa

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.02.2017

Până în 2018, electricienii vor putea rezolva problemele clienţilor într-un timp mult mai scurt decat în prezent folosindu-se doar de o tabletă, este de părere Miron Albă, director direcţia strategie si dez­voltare active în cadrul Distribuţie Oltenia, companie din grupul ceh CEZ, care asigură alimentarea cu energie electrică în şapte judeţe din sudul ţării - Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Valcea.

"Prin staţiile modernizate, scade consi­derabil timpul de rezolvare a problemelor. Cred că, în scurt timp, electricianul va veni acasă la client doar cu o tabletă, nu cu întregul echipament cu care vine acum, şi va face astfel întregul traseu optim pentru rezolvarea problemei clientului. Ţintim o îmbunătăţire a eficienţei noastre cu 15-20% în acest sens", a spus Miron Albă în cadrul unei conferinţe de presa la sediul din Piteşti al companiei.

Distribuţie Oltenia şi-a planificat in­vestiţii în instalaţii şi în modernizarea reţelei pentru îmbunătăţirea parametrilor tehnici. Compania dezvoltă, cu o investiţie de 95 de milioane de euro, un concept numit Smart Transformation, care presupune instalarea unor contoare inteligente, managementul datelor furnizate de contor şi al forţei de muncă mobile.