Antreprenori locali. Clujenii de la Electroglobal au bugetat afaceri în creştere cu 10%. "Piaţa pe care activăm este dependentă de investiţiile în tehnologie"

Autor: Laurentiu Cotu 24.02.2017

Furnizorul de materiale şi echi­pamente electrice Electroglobal Cluj, con­trolat de Radu Ciorba în asociere cu Maksay Csaba, estimează pentru acest an o creştere cu 10% a afacerilor faţă de anul trecut, la aproximativ 22 mil. euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie.  

Electroglobal furnizează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvenţă, automate programabile, senzori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi materiale de instalaţii, colaborand cu clienţi din sectorul mate­rialelor de construcţii, energie, industrie, dar şi cu beneficiari direcţi, precum integratori de sistem şi instalatori. 

"Pentru 2017 ne-am propus o creştere a cifrei de afaceri cu 10% faţă de anul trecut, un obiectiv ambiţios într-o piaţă care pro­babil va stagna, dar care poate fi atins prin oferirea de servicii în domeniul instalaţiilor electrice şi al automatizărilor industriale. Piaţa pe care activăm este dependentă de investiţiile în tehnologie, însă rămane de văzut care va fi nivelul acestora, în condiţiile politice de după alegerile din decembrie 2016", a declarat pentru ZF Transilvania Radu Ciorba, director executiv şi unul dintre acţionarii Electroglobal. Compania dezvoltă de la zero o capacitate nouă de producţie şi efi­cien­tizează un sistem existent prin consultanţă, proiectare de sisteme de automatizări, acţionări şi luminotehnică, uzinare tablouri electrice de distribuţie şi automatizare, integrarea sistemelor, dez­voltare software de automatizări, asistenţă tehnică pentru montaj, punerea în funcţiune şi service. Electroglobal are în desfăşurare proiecte demarate anul trecut, însă nego­ciază şi proiecte noi, în domeniile infra­structură-staţii de tratare apă, industria materialelor de construcţii, automotive (atat pe piaţa locală, cat şi în UE), metalurgie, industria alimentară, clădiri comerciale, prelucrarea lemnului şi în industria chimică.