O familie de antreprenori de langă Cluj a bătut palma cu Mega Image pentru comercializarea produselor din carne de porc maturate în Salina Turda

Autor: Laurentiu Cotu 24.02.2017
Producătorul de preparate din carne CIA Aboliv, din localitatea Mihai Viteazu, Cluj, cu afaceri de 15 mil. euro, a lansat pe piaţă o gamă de specialităţi de porc crud-uscate, maturate în mediul special din vechile galerii ale Salinei Turda, produse care vor fi comercializate în magazinele Mega Image din Bucureşti şi din Cluj-Napoca. Compania este controlată de antreprenorul Bogdan Ilie Daniel.

Întreaga gamă de produse, denumite Salinate, este realizată din carne de porc, provenind din gospodăriile oamenilor din regiunea Turda, preponderent rasele de porc Bazna şi Marele Alb. Gama conţine patru sortimente (pulpă, cotlet, piept şi ceafă) care sunt maturate iniţial în saramură naturală şi condimentate cu un amestec de condimente naturale. Carnea se odihneşte apoi pentru 25 de zile în microclimatul natural al Salinei Turda, în condiţii ideale de umiditate şi temperatură, unde capătă un gust desăvarşit, potrivit companiei.

"Gama Salinate s-a născut din dorinţa de a satisface într-o măsură cat mai mare nivelul de aşteptare al consumatorilor de pro­duse unicat cu specific tradiţional. În pre­zent, capacitatea de maturare este de 400 de kilograme de produse care vor fi van­dute atat în lanţul nostru de magazine, în automatele speciale amplasate în Salina Turda, cat şi în unităţile Mega Image din Bu­cureşti şi Cluj-Napoca", a declarat Oli­vian Bogdan, directorul general al CIA Aboliv.