Una dintre cele mai cunoscute bănci britanice nu reuşeşte să îşi revină: RBS a anunţat al nouălea an de pierderi

Autor: Ştefan Stan 24.02.2017

Royal Bank of Scotland (RBS) a anunţat vineri măsuri suplimentare de reducere de costuri de 750 de milioane de lire, în condiţiile în care banca a căzut anul acesta în al nouălea an de pierderi, scrie Marketwatch.

Banca, care este deţinută de stat în proporţie de 70%, a anunţat că pierderea anuală s-a triplat la 6,96 miliarde de lire, în condiţiile în care banca şi-a provizionat mai multe miliarde de lire pentru a pune capăt disputelor legale.

Veniturile au scăzut cu 2% la 12,6 miliarde de lire, comparativ cu anul trecut, în condiţiile în care creditorul a continuat să îşi reducă operaţiunile.

Pierderea imensă era aşteptată, în condiţiile în care banca a anunţat anterior o serie de provizioane.

RBS şi-a revizuit ţintele financiare şi a spus că va reduce cosutrile pentru a ajunge la un raport cost/venit de 50% până în 2020. Banca de asemenea a anunţat că va tăia încă 2 miliarde de lire costuri în umrătorii patru ani. Banca se poate reîntoarce pe profit în 2018.

RBS a avut operaţiuni şi în România, ca parte a uneia dintre cele mai mari tranzacţii globale - preluarea ABN Amro - dar după criză au luat decizia să se retragă.