Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, revine în business-ul medical şi cumpără pachetul majoritar de acţiuni la Intermedicas, furnizor de servicii medicale de second-opinion

Autor: Sorin Pâslaru 24.02.2017

Medicul Wargha Enayati, fondatorul Regina Maria, una din cele mai mari reţele de servicii private de sănătate, revine în business-ul medical şI cumpără pachetul majoritar de acţiuni la Intermedicas, furnizor de servicii medicale de second-opinion.

“Am cumpărat pentru că există spaţiu foarte mult pentru second opinion, pentru facilitarea accesului la medici de top din ţară şI străinătate. Deocamdată este un start-up, este o companie la început de drum, dar nevoia pacienţilor de a primi o consultaţie unde trebuie să ajungă este în creştere”, a spus Enayati.

Intermedicas a fost fondată de foşti executivi de la Regina Maria, Ioana Elisei, Sergiu Neguţ şi Ana Maria Marian. Ultimii doi vor rămâne acţionari în companie, care a avut circa 400.000 de euro afaceri anul trecut. Tranzacţia s-a ridicat la câteva sute de mii de euro.

Compania a intrat pe piaţă ca să răspundă cererii românilor de a se trata în străinătate dar care nu ştiau unde să meargă şI cu cine să vorbească, iar recent a lansat un abonament integrat cu acces la o reţea de clinici, în concurenţă cu marile clinici prezente pe piaţă.