Suedezii de la Autoliv au ajuns la 10.500 de angajaţi şi caută încă 500 de oameni

Autor: Laurentiu Cotu 01.03.2017
Producătorul de sisteme de sigu­ranţă auto Autoliv România, subsi­diara locală a grupului suedez Autoliv, cu vânzări globale de peste 10 mld. dolari, a ajuns în prezent la 10.500 de angajaţi în fa­briciile locale şi intenţionează să mai recruteze în acest an încă aproximativ 500 de oameni.

„Autoliv România are în prezent 10.500 de angajaţi şi estimăm ca vom fina­liza anul cu aproximativ 11.000 de oa­meni, creşterea provenind din depar­ta­mentele de producţie şi inginerie pentru implementarea proiectelor noi din acest an.

În cursul anului 2016, Auto­liv România a asigurat prin planul de investiţii mărirea capacităţilor de pro­ducţie, pentru a putea furniza clien­ţilor săi volume crescute, în valoare de peste 10%, faţă de anul anterior“, a decla­rat pentru ZF Transilvania Ionel Fier­binţeanu, managing director al Auto­liv România.

Autoliv deţine în prezent pe piaţa lo­cală fabrici în Braşov, Prejmer, Lugoj, Sfântu Gheorghe şi Reşiţa, dar şi centre de inginerie şi dezvoltare în Braşov şi Timişoara. Compania mai are şi un cen­tru european de competenţe IT şi nume­roase funcţii suport pentru subsidiarele Au­toliv din România şi din Europa, po­trivit unor informaţii anterioare. Com­pania s-a aflat în 2015 pe locul opt în topul celor mai mari exportatori din eco­nomie, în urcare de pe poziţia a 11-a în anul anterior, potrivit datelor de la Insti­tutul Naţional de Statistică (INS).