Antreprenori locali. Grupul de restaurante Marty din Cluj a ajuns la 500 de salariaţi şi afaceri de 10 milioane de euro

Autor: Cristina Roşca 01.03.2017

Grupul de restaurante Marty din Cluj, controlat de antre­pre­norul ro­mân Marceluş Suciu, a ajuns la afa­ceri de 10 mil. euro anul trecut şi la un total de 500 de sa­la­riaţi. Pentru acest an an­tre­pre­norul şi-a bu­ge­tat o creş­­te­re de 20% a busi­ness­ului şi el vor­­beş­te des­pre ex­pan­siu­nea la nivel na­­ţio­nal, fie direct, fie în franciză.

„Povestea a început în anul 2000, cu un restaurant Marty Caffe micuţ şi co­chet deschis pe Calea Moţilor în Cluj“, spune an­tre­­prenorul în­tr-unul dintre pri­me­le sale interviuri.

Grupul Marty este for­mat însă dintr-un total de cinci branduri, res­pectiv lan­­­ţul de restaurante Marty Res­­taurants (cinci uni­tăţi, o bucătărie comisar, plus încă un spaţiu în curs de ame­­na­ja­re), Marty Events, res­pec­tiv divizia de ca­tering şi eve­ni­­men­te, Olivo Caffe & Bistro, Bis­tro Bujole şi Olivo Coffee Roasters, prima prăjitorie de cafea din Transilvania.