Veniturile grupului Telekom au urcat în trim. IV 2016 cu 1,5%, la 267 mil. euro, dar profitul a rămas sub presiune

Autor: Adrian Seceleanu 03.03.2017

Grupul Telekom România, format din fostele companii Cosmote şi Romtelecom, a înregistrat în trimestrul IV al anului 2016 venituri totale de 267 mil. euro, în creştere cu 1,5% faţă de anul anterior, evoluţie susţinută de busi­nes­sul de comunicaţii fixe, unde veniturile au a­van­­sat cu 7,4%, conform rezultatelor conso­lidate comunicate de grupul german Deutsche Telekom (DT), acţionarul ma­jo­ritar. Profitul operaţional (EBITDA) al gru­pu­lui a scăzut în trim. IV cu 13,2% până la 46 mil. euro.

Din punctul de vedere al numărului de clienţi, segmentul de servicii de televiziune a continuat să înregistreze o evoluţie pozitivă, la fel ca în ultimele trimestre, în timp pe segmentul de telefonie fixă, internet fix şi telefonie mobilă grupul a înregistrat scăderi pe fondul competiţiei dure din industrie.

Anul 2016 a fost unul în care veniturile Telekom România au fost stabile şi în care mai multe segmente cheie de business - precum cel al serviciilor de televiziune - au înregistrat creşteri, au declarat reprezentanţii grupului despre rezultatele financiare.