Marcel din Răchiteni - Iaşi, producător de mezeluri, merge după români pe pieţele externe. „Suntem prezenţi în toată Europa pe unde s-au răspândit rudele şi prietenii noştri români.“

Autor: Roana Rotaru 14.03.2017

Compania Marcel din comuna Răchiteni, judeţul Iaşi, deţinută de antreprenorul român Marcel Iacob, a produs mezeluri în sistem integrat de circa 72 mil. lei (16 mil. euro) în 2016, un nivel similar cu cel din anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei.

Producătorul de mezeluri pune evoluţia mai slabă a încasărilor faţă de anii precedenţi pe seama migraţiei populaţiei şi pe veniturile mici ale cumpărătorilor.

„Suntem prezenţi în toată Europa pe unde s-au răspândit ru­dele şi prietenii noştri români. Exportăm 30% din cifra de afa­ceri (...). Pe plan intern nu ne fa­cem iluzii. Pe plan extern e alt­ce­va. Dorim să ne promo­văm pe cont propriu la marile ex­po­zi­ţii internaţio­na­le în ve­de­rea ex­tinderii porfo­liului de clienţi“, a de­cla­rat Marcel Iacob.

Procesatorul de carne Marcel face parte din grupul de firme Marcel, alături de companiile Zoosab, sub care funcţionează ferma cu 1.600 de porci a grupului - sursa principală de carne pentru fabrica de mezeluri şi compania Marcel Trading prin care se realizează distribuţia.

Compania are şi o reţea de 20 de magazine proprii.