Liderul mondial în tranzacţionarea de titluri tip CFD a încheiat un parteneriat cu Tradeville pentru investitorii de pe piaţa locală

Autor: Roxana Rosu 14.03.2017

Tradeville a incheiat la finele anului trecut un parteneriat cu IG Markets Ltd, cel mai important broker international în tranzacţionarea instrumentelor derivate de tip CFD (contracte financiare pentru diferenţă). 

Un CFD este un contract care creşte sau scade în valoare în concordanţă cu creşterea sau scăderea în valoare a activului suport pe care se bazează acesta. Preţul unui CFD replică preţul activului suport care stă la baza sa.

Contractele pentru diferenţă pot avea ca activ suport perechi valutare, acţiuni, indici, sectoare, mărfuri, note de trezorerie, rate ale dobânzii şi chiar rate ale inflaţiei.

Tradeville este lider de piaţă în online trading, fiind prima companie din România ce a dezvoltat o platformă de tranzacţionare online. 

La nivel mondial, IG Group este o organizaţie cu mai mult de 152.600 de clienţi activi în toată lumea (mai 2016), are sediul la Londra şi birouri în toată Europa, Africa, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu şi SUA. Tradeville are o experienţă de 20 de ani pe piaţa românească de capital, iar IG Group este membră a FTSE 250 Index, având o capitalizare de piaţă de 1,9 miliarde lire sterline (februarie 2017).