Directorul de dezvoltare a produselor şi a producţiei în cadrul Preh: Reputaţia bună a inginerilor ieşeni ne-a determinat să deschidem un al doilea centru aici

Autor: Adelina Mihai 15.03.2017
Noul centru de inginerie din Iaşi al furni­zorului pentru industria construc­toare de autovehicule Preh, care va fi ope­raţional începând de luna viitoare, ar  putea ajunge pe termen mediu la un efec­tiv de 100 de angajaţi.

Pentru anul acesta, compania are în plan angajarea a 60 de ingineri de IT la Iaşi şi a altor 20- 30 de astfel de specialişti la Braşov (unde Preh are deja un centru de inginerie cu 50 de per­soane).

„Reputaţia bună a inginerilor ieşeni şi existenţa aeroportului inter­naţional au fost câţiva dintre factorii care ne-au deter­minat să deschidem al doilea cen­tru de inginerie al Preh din România, la Iaşi“, a spus Jochen Ehrenberg, direc­torul Departa­men­tului pentru Dezvol­tarea Pro­duselor şi Producţiei în grupul Preh, prezent ieri la Iaşi la un eveniment organizat de companie pentru a anunţa deschiderea noului centru de inginerie al companiei la Iaşi.

Preh a intrat în România în 2009, la Braşov, printr-o fabrică care a ajuns la 1.000 de angajaţi în prezent, în care pro­duc şi dezvoltă comutatoare pentru vo­lane multifuncţionale, precum şi sis­teme de control al climatizării pentru pro­ducă­torii de autovehicule. Tot la Braşov, com­pania are 50 de ingineri de IT care lu­crează în centrul de dez­vol­tare hard­ware-software al com­paniei, unde Preh vrea să mai angajeze 20- 30 de oameni anul acesta, iar începând cu luna viitoare va deveni operaţional şi centrul de in­ginerie din Iaşi.