Fermierii se vor putea împrumuta cu o dobândă de 2% peste ROBOR şi cu garanţii de stat de până la 80% din valoarea creditelor. MADR: „Actul normativ care prevede acest lucru va fi aprobat în următoarea şedinţă de Guvern”

Autor: Roana Rotaru 15.03.2017

Maricel Dima, subsecretar de stat în cadrul Minsterul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), spune că proiectul de act normativ care facilitează accesul fermierilor români la finanţare va fi aprobat în următoarea şedinţă de Guvern. Acesta impune băncilor comerciale să practice o dobândă de 2% peste ROBOR pentru creditarea agriculturii, în contextul în care MADR va acorda garanţii de stat de până la 80% din valoarea creditului.

„Vom stabili o dobândă de maximum 2% peste ROBOR şi o intervenţie a statului pentru garantarea creditelor de producţie şi de investiţii cu până la 80% pentru un plafon per beneficar de maximum 3 milioane de euro. Actul normativ care prevede acest lucru va fi aprobat în următoare şedinţă de Guvern”, a declarat Maricel Dima, subsecretar de stat MADR, prezent la conferinţa „Sectorul agricol în 2017. Cum maximizăm performanţele din agricultură?”, un eveniment organizat de revista Capital şi Network Events.