Conferinţă Honeywell: „Vrem 27 de grade iarna în locuinţe. Noi nu vrem să stăm îmbrăcaţi în casă! Belgienii stau la 18 grade“

Autor: Roana Rotaru 17.03.2017

„Peste un sfert din români s-au împrumutat că să îşi poată plăti facturile de încălzire.“

Peste un sfert din români s-au împrumutat de la prieteni, familie sau au făcut apel la un card de credit sau un împrumut bancar pentru a-şi putea plăti facturile de încălzire, potrivit unui studiu realizat de Honeywell pe un eşantion de 817 respondenţi români, care arată că pentru 40% din proprietarii de case sau apartamente nevoia de a economisi devine mai importantă decât confortul termic al familiei sau locatarilor. 

Honeywell, compania care a realizat studiul „Obiceiuri privind încălzirea locuinţei“, produce în România turbosuflante pentru motoare (la fabrica din cartierul bucureştean Militari), plăcuţe de frână (la Ploieşti) şi detectoare de fum şi foc (la Lugoj), dar dezvoltă totodată un centru de servicii regional cu activitate inclusiv în zona de eficienţă energetică.

„40% din respondenţii din România pun costul încălzirii mai presus decât confortul din timpul iernii. Totodată, 58% din proprietari sunt îngrijoraţi de costul facturilor de energie termică, ceea ce ne arată că plata facturilor de încălzire devine mai importantă decât confortul termic“, a declarat Gelu Olteanu, directorul de vânzări al Environmental & Energy Systems Honeywell.