Primarul Capitalei, Gabriela Firea: Obiectivul este ca în cel mai scurt timp să nu se mai înveţe în trei schimburi în nicio şcoală din Bucureşti

Autor: Mihaela Pascari 17.03.2017

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, planifică extinderea a 14 unităţi de învăţământ din Bucureşti pentru ca elevii din zonele aglomerate a Capitalei să nu mai meargă în trei schimburi la şcoală.

 “Am prins în bugetul pe anul acesta 1,3 milioane de euro reprezentând fianţarea studiilor de fezabilitate pentru modernizarea unui număr de 42 de unităţi de învăţământ  (şcoli, grădiniţe, afterschool, licee), inclusiv pentru extinderea unui număr de 14 unităţi de învăţământ foarte aglomerate, obiectivul fiind ca în cel mai scurt timp să nu se mai înveţe în trei schimburi în nicio şcoală din Bucureşti”, a precizat Gabriela Firea.

Ziarul Financiar a scris recent că în nouă şcoli din Capitală copiii învaţă în trei schimburi, orele au o durată de 40 de minute, iar clasele numără peste 30 de elevi.

În total, în Capitală sunt peste 2.500 de elevi care studiază în schimbul trei, potrivit informaţiilor de la Inspectoratul Şcolar al Capitalei.

Cele mai aglomerate şcoli şi grădiniţe din Bucureşti sunt cele din sectoarele 1 şi 6, zone care s-au extins în ultimii ani în ce priveşte contruicţia de noi blocuri de locuinţe, fără să se ţină cont că, odată cu noii locatari, o să crească şi număruld e copii.