Costis Paikos, Eurobank Group: Aproximativ 70% din tranzacţiile Eurobank sunt făcute prin internet banking

Autor: Simona Tatu 18.03.2017

Noi credem că digitalul va domina mereu domeniul bancar. Aproximativ 70% din tranzacţiile Eurobank sunt făcute prin e-banking. În prezent jumătate de milion de greci sunt utilizatori de e-banking, iar până în anul 2019 sperăm să ajungem la peste un milion, a spus Costis Paikos, eBusiness Services Subdivision Manager, Eurobank Grouop, în cadrul competiţiei de IT Beyond Hackathon de la Atena.

 Totuşi, în ciuda serviciilor bancare tehnologizate, mai mult de 90% din plăţile din Grecia sunt încă efectuate cu bani cash.

 Veniturilor bancare vor fi destabilizate în următorii ani şi se va putea ajunge la situaţii critice în cazul depozitelor, împrumuturilor sau activelor bancare.

 “Până în anul 2020 aproximativ 30% din veniturile bancare vor fi expuse riscului, spre exemplu depozitele sau contul curent (17,4%), împrumuturile (4,9%) şi activele (3,4%)”, a mai spus Costis Paikos.

 Motivul pentru care utilizatorii de internet banking sunt mai importanţi este acela al costurilor, ei aducând fonduri de trei ori mai multe comparativ cu ceilalţi clienţi.

 Eurobank Group deţine 440 de sucursale în şase ţări din Europa (Bulgaria, România, Serbia, Cipru, Luxemburg şi Anglia) şi efectuează două milioane de tranzacţii lunar.