Luxoft: realitatea augmentată şi securitatea cibernetică, tendinţele soluţiilor software în 2017

Autor: Anca Olteanu 19.03.2017

Realitatea virtuală şi realitatea augmentată se remarcă în zona auto prin soluţii precum Head Up Display pe tot parbrizul (HUD cu realitate augmentată). Potrivit Luxoft, aceste soluţii vor deveni tot mai prezente.

„În 2017, vom asista la consolidarea elementelor de realitate augmentată (AR) pentru a îmbunătăţi gradul de interactivitate a computerului de bord şi pentru a asista şoferii în diferite operaţiuni. Soluţiile de realitate augmentată care indică obstacolele de pe drum sau care afişează trasee vor deveni tot mai răspândite”, se arată într-un document transmis de Luxoft.

Compania IT susţine că cererea pentru soluţiile de tip cloud se va păstra cu scopul de optimizare a serviciilor software prin reducerea costurilor de implementare şi întreţinere. Mai mult, se va simţi nevoia optimizării cheltuielilor de cloud computing.

„În ceea ce priveşte Big Data Analytics, anul acesta accentul se va pune pe tehnologii care permit procesarea rapidă a datelor în timp real”, potrivit documentului citat.

De asemenea, „Internet of Things (IoT) stă la baza transformării digitale care dictează în prezent modul în care oamenii şi dispozitivele interacţionează. În 2017, IoT-ul îşi va continua drumul spre transformarea în Internet of Everything care conectează oameni, dispozitive şi locuri”.

Soluţiile de comunicaţii unificate implementate în cloud reprezintă o altă tendiţă în materie de software în 2017.

Potrivit Luxoft, „sunt din ce în ce mai căutate soluţiile de Unified Communications as a Service care să permită o colaborare fără întreruperi şi acces în timp real la informaţii de orice tip”, astfel încât organizaţiile să comunice fluid cu angajaţii sau cu partenerii lor de afaceri, indiferent de localizarea geografică a acestora.

Firma IT avertizează înă că vor exista şi ameninţări contra sistemelor de automatizare industrială care se regăsesc la nivelul roboţilor industriali, în contextul în care tehnologizarea şi conectivitatea vin la pachet cu breşe de securitate. Astfel, dezvoltatorii de soluţii software sunt nevoiţi să găsească soluţii tot mai complexe de prevenire a acestui tip de infracţionalitate.

Luxoft Holding este un furnizor de servicii de dezvoltare software şi soluţii IT inovatoare către clienţi globali, cu precădere companii multinaţionale. Luxoft numără peste 12.000 de angajaţi în 39 de birouri din 19 ţări din America de Nord, Mexic, Europa de Vest şi de Est, Asia Pacifică şi Africa de Sud.

Luxoft România are peste 1.800 de angajaţi.