Adminstratorul Arelco Power: Nu sunt condiţii pentru faliment, analizăm cauzele insolvenţei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 20.03.2017
Compania Trust Insolvency SPRL, administrator judiciar al Arelco Power, una dintre cele mai răsunătoare insolvenţe din acest an, arată că traderul de energie poate să-şi desfă­şoare activitatea sub supraveghere judiciară, nefiind îndeplinite condiţii pentru a trece la faliment.
 
Arelco Power a intrat în insolvenţă pe 20 februarie, iar Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a retras licenţa furnizorului la jumătatea lunii februarie. „Administratorul judiciar va efectua o analiză a activităţii Debitoarei (Arelco Power – n. red.) pe o perioadă de doi ani anteriori deschiderii procedurii de insolvenţă pentru a determina cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia insolvenţei şi posibilitatea de reorganizare a activi­tăţii“, se notează în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
 
Compania avea ca alternative fie intrarea în procedură simplificată, de faliment, fie continuarea perioadei de observaţie în procedură generală a insolvenţei.
 
„Arelco Power a deţinut un bun renume în piaţa energiei electrice, situându-se pe locul al şaptelea naţional privind volumul vânzărilor“, mai arată sursa citată.