Grupul Diana din Vâlcea, la un pas de 100 de milioane de euro

Autor: Roana Rotaru 20.03.2017

Grupul de firme Diana, deţinut de familia Cră­ciunescu din Râmnicu Vâlcea, cu activităţi în fabricarea produselor din carne şi retail, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 95,9 mil. euro, din care cea mai mare contribuţie la formarea cifrei de afaceri au avut-o abatorul şi fabrica de preparate din carne Diana.

„Din punct de vedere cantitativ, pe poarta fabricii ies zilnic 80 de tone de carne şi preparate din carne. Avem o flotă de peste 90 de maşini dotate cu echipa­mente speciale pentru transportul produselor din carne“, a declarat pentru ZF Irina Crăciunescu, directo­rul general al companiei.

Compania Diana a fost înfiin­ţată în anul 1991 de către antreprenorul român Dumitru Crăciunescu. După moartea sa în anul 2014, conducerea grupului de firme a fost preluată de către soţia sa, Irina Crăciunescu, şi de cele două fiice, Diana şi Adina.

Grupul are în portofoliu peste 250 de produse, din care cel mai vândut articol este carnea proaspătă de porc, care reprezintă peste 50% din cifra de afaceri a companiei Diana. În retail, grupul vâlcean are o reţea de 43 de magazine proprii, dar este prezent şi în marile lanţuri şi în comerţul tradiţional. „Dorim să încheiem anul cu un număr de 50 de unităţi”.