Antreprenori locali. Iosif Pazuric a ajuns la 70 mil. euro cu grupul Nutrientul din Bihor

Autor: Mădălina Dediu Panaete 22.03.2017

Grupul Nutrientul, activ în producţia de nutreţuri combinate şi în domeniul creşterii păsărilor şi a porcinelor, a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 70 mil. euro, în creştere uşoară faţă de anul precedent.

„Anul 2016 a fost unul mulţumitor, dar nu am atins obiec­tivele bugetate iniţial din cauza faptului că preţul cărnii de porc şi al celei de pui a scăzut şi s-a menţinut la un nivel re­dus. Abia la finalul anului preţurile au mai crescut. Astfel, am înregistrat un profit de circa 2,5 m­ilioane de euro, sub ni­velul aşteptat“, a declarat Iosif Pazuric, proprietarul gru­pu­lui Nutrientul din judeţul Bihor. În prezent, preţul cărnii de porc este de 5,6 lei/kg în viu, nivel la care costurile pro­du­că­torului sunt acoperite, spune antreprenorul. Com­pa­rativ, la începutul anului preţul cărnii de porc era de 3,5 lei/kg în viu.

Fabrica de nutreţuri Nutrientul are o istorie de peste 40 de ani, iar la începutul anilor ’90 a fost priva­tizată. Iosif Pazuric, directorul de la acea vreme al fabricii, a de­venit ac­ţio­nar majoritar al companiei şi a început dezvoltarea acti­vi­tăţii. Anual, fermele grupului produc 160.000-170.000 de porci şi circa 7 mi­lioane de păsări ( 15.000-17.000 de tone). Fabrica de nu­treţuri are o producţie de circa 9.000 de tone pe lună.