Jumătate din sticlele de vin ale Halewood merg la export

Autor: Cristina Roşca 27.03.2017

Producătorul şi importatorul de vin Halewood a vân­dut la export anul trecut aproape jumătate din producţia locală de 6 milioane de sticle de vin, în condiţiile în care, per total, la nivel de piaţă exporturile nu trec de 5% din producţia locală.

„Divizia noastră de export a înregistrat o creştere constan­tă în ultimii ani, în ciuda contextului nefavorabil re­prezentat de Brexit, devalorizarea lirei sterline, în condiţiile în care Marea Britanie este una dintre cele mai importante pie­ţe de export pentru noi“, a spus Paul Murden, general mana­ger Halewood Wines & Spirits. Potrivit datelor comunicate anterior de Halewood, compania este unul dintre cei mai mari exportatori locali de vin pe o piaţă încă mică, în dezvoltare.

Grupul Halewood este operat în România prin inter­me­diul mai multor companii cu afaceri cumulate de peste 60 mil. lei în 2015, ultimul an pentru care există date publice, în timp ce com­pania spune că în 2016 „a fost înregistrată o evoluţie pozitivă“.

Pentru anul trecut Paul Murden, general manager Halewood Wines & Spirits nu oferă cifre, însă vorbeşte de o evoluţie pozitivă.

În ceea ce priveşte 2017 Murden vorbeşte de o creştere de două cifre pentru întreaga activitate a grupului Halewood Wines & Spirits în România, cuprinzând atât producţia locală, cât şi exporturile şi importurile de produse. „Focusul nostru va rămâne pe produsele premium şi super premium“.