Preşedintele ANCOM Cătălin Marinescu va prelua poziţia de şef de strategie în cadrul secretariatului general al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor din luna mai

Autor: Adrian Seceleanu 27.03.2017

Cătălin Marinescu îşi va încheia la finele lunii aprilie mandatul de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pentru a prelua, la începutul lunii mai funcţia de şef de strategie în cadrul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, care are sediul la Geneva.

“A fost decizia mea de a îmi înainta demisia, am urmat o altă oportunitate de carieră. Decizia mea nu a avut nicio legătură cu politica”, a declarat Marinescu în cadrul unei conferinţe de presă atunci când a fost întrebat dacă plecarea sa are legătură cu criticile pe care i le-a adus, recent, Liviu Dragnea, preşedinte al PSD şi al Camerei deputaţilor.

Procedura de selecţie pentru postul de la ITU a demarat în urmă cu un an de zile, a menţionat Marinescu. “Am urmat o procedură de recrutare normală, cu examele, cu interviuri, care a demarat în urmă cu un an de zile. Demisia mea este valabilă începând cu sfârşitul lunii aprilie”.

Cătălin Marinescu este preşedinte al ANCOM din anul 2009.