Monica Mardare, Luxoft Professional: „Vom ajunge să lucrăm trei zile pe săptămână, iar o parte din munca pe care o facem acum va fi preluată de roboţi“

Autor: Simona Tatu 01.04.2017
Angajatorii trebuie să privească cu atenţie schimbările aduse de tehnologie în viaţa anga­jaţilor, dar şi procesele care vor urma, auto­ma­tizarea şi robotizarea, pentru că vor avea un im­pact semnificativ asupra modului în care se va schim­ba natura muncii, au spus specialiştii în re­surse umane prezenţi la ZF HR Trends, eve­ni­men­tul anual dedicat pieţei muncii organizat de ZF.
 
„Viaţa noastră se trăieşte în secvenţe, suntem mereu întrerupţi, când facem ceva ne mai uităm la telefon sau verificăm e-mailul. Companiile fac cursuri de time management pentru a le arăta angajaţilor care este diferenţa dintre ceea ce este important şi ceea ce este urgent“, a spus Marius Decuseară-Brandenburg, managing partner & head of sales practice în cadrul furnizorului de training şi de consultanţă în vânzări Trend Consult. El a fost unul dintre speakerii şi mode­ra­torul work­shopului „Plusurile şi minu­surile aduse de tehnologie pentru piaţa muncii“, organizat în cadrul ZF HR Trends.
 
Ca urmare a schimbărilor aduse de dezvol­ta­rea tehnologiei, angajaţii se vor ocupa de  activităţi din domenii din ce în ce mai creative şi mai fle­xibile, în timp ce activităţile repetitive vor fi făcute de roboţi, a spus Monica Mardare, Head of HR Development & Operations în cadrul companiei de software Luxoft Professional România.