Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane: Conceptul de smart city este contrariul a ceea ce avem noi în oraşe. Acest lucru înseamnă oraşe construite în spiritul respectului faţă de cetăţeni, care ar trebui să se vadă în infra-structură, digitalizare şi tehnologizare, în mo­dul în care sunt organizate spaţiile pentru locuinţe

Autor: Alina-Elena Vasiliu 31.03.2017
Oraşele României sunt departe de a fi „smart cities” (oraşe inteligente – n. red.), pentru că nu sunt încă racordate la multe dintre noile tehnologii privind infra­structura şi simplificarea vieţii cetăţenilor, este de părere Dragoş Anastasiu, preşe­dintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK).
 
„Conceptul de smart city este con­trariul a ceea ce avem noi în oraşe în mo­mentul de faţă. Smart cities înseamnă oraşe construite în spiritul respectului faţă de cetăţeni, care ar trebui să se vadă în infra-structură, digitalizare şi tehnologizare, în mo­dul în care sunt organizate spaţiile pentru locuinţe. Smart city înseamnă să foloseşti resursele pe care le ai în mod inteligent. Sunt oraşe ale viitorului, nu ca la noi, oraşe ale trecutului“, spune Dragoş Anastasiu. Implementarea acestui concept presupune mulţi ani în care autorităţile publice şi investitorii privaţi trebuie să colaboreze.