O sinucidere inexplicabilă: Asociatul lui Paulson, miliardarul american căsătorit cu o româncă din Galaţi s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 24 al hotelului Sofitel New York

Autor: Ştefan Stan 31.03.2017

Charles Murphy, omul care a ajutat fondul de hedge-ing fondat de miliardarul John Paulson să aleagă investiţiile în asigurări, şi totodată arhitectul unor dintre cele mai mari proiecte de activism ale firmei, s-a sinucis la vârsta de 56 de ani.

”Suntem extrem de întristaţi de vestea morţii lui”, a spus John Paulson, fondatorul miliardar al companiei. ”Charles a fost un om extrem de talentat şi înzestrat, un partener de afaceri extraordinar şi un prieten adevărat”.

Murphy a sărit de etajul 24 al unei camere din hotelul de lux Sofitel din New York. El se alăturase filmei lui Paulson în 2009 şi a jucat un rol crucial în dezvoltarea unei strategii pentru divizarea AIG.

Murphy a absolvit Columbia University şi avut şi o diplomă în drept de la Harvard şi un MBA de la MIT. Înainte de a lucra pentru Paulson, Charles Murphy a lucrat la Goldman Sachs, Morgan Stanley, Deutsche Bank şi Credit Suisse. El s-a mutat în Statele Unite în 2007 şi a cumpărat o proprietate de 33 de milioane de dolari în New York.