Acţionarii Lactalis îi dau italianului Giampaolo Manzonetto un mandat de 170 milioane de euro în România

Autor: Mădălina Dediu Panaete 05.04.2017

Giampaolo Manzonetto, 45 de ani, un executiv cu o experienţă de 13 ani pe piaţa locală, a fost numit în funcţia de director general al Albalact, companie care a intrat în septembrie sub umbrela gi­gantului francez Lactalis.

Astfel, francezii pun sub un mana­ge­ment co­mun businessurile pe care le deţin pe plan local, în con­diţiile în care Giampa­olo Manzonetto con­duce în prezent Parmalat Ro­mânia, pro­du­că­torul su­cu­rilor Santal, Lactalis Ro­mâ­nia şi LaDorna, celălalt business din lactate deţinut de Lactalis. Manzonetto îl înlocuieşte la conducerea Albalact pe Stephane Batoux, managerul francez sub conducerea căruia Albalact a tre­cut de la o companie românească la una cu acţionariat străin.

Ultimele achiziţii au pus Lactalis pe primul loc în industria românească de lactate, care se ridică la circa 4,5 mi­liar­de de lei anual ( 1 mld. euro) şi i-a adus o cotă de piaţă de pes­te 20%, con­form calcu­le­lor ZF. În total, com­pa­niile de­ţinute în prezent de Lacta­lis (Dorna Lac­tate, Dorna SA, Albalact, Ra­răul SA, Alba­lact Lo­gistics, Par­ma­lat Ro­mânia) au afaceri de circa 170 mil. euro, con­form calculelor ZF.

Lactalis a bătut palma cu fondul de investiţii Sig­maBleyzer pentru pre­lua­rea Covalact, o altă com­panie românească cu tradiţie. Tranzacţia aşteaptă acordul Consiliului Concurenţei.