Drama unui transportator: Avem 10-15 maşini care stau zilnic pentru că nu găsim şoferi

Autor: Mădălina Dediu Panaete 06.04.2017

Dumitru Ştefan, directorul general al companiei de transport Romstyl Impex din Târgovişte (jud. Dâm­bo­viţa), cu afaceri de 100 mil. lei, spune că situaţia forţei de muncă din domeniul transporturilor este drama­tică din cauza migraţiei românilor şi că reuşeşte cu greu să reţină în companie şoferii care sunt atraşi de salarii de două ori mai mari din Vest.

„Suntem într-o situaţie dramatică în ceea ce priveşte forţa de muncă. Zil­nic avem între 10 şi 15 maşini care stau din cauza faptului că nu avem şo­feri. Am renunţat la contracte din cauza lipsei oamenilor. Am analizat des­chiderea unei şcoli de şoferi, dar dacă nu mai sunt oameni, ce să şcolim? În plus, după ce îi şcolim la 5-6 luni pleacă”, a declarat Dumitru Ştefan, care conduce o companie cu 420 de an­gajaţi.

Compania a crescut salariul anga­ja­ţilor anul trecut cu 15%, astfel că salariul mediu a ajuns la 800 de euro. De asemenea, firma oferă mai multe beneficii salariaţilor astfel încât şoferii  să nu mai plece în străinătate.

Romstyl Impex are 300 de autove­hicule cu care aprovizionează peste 400 de benzinării ale tuturor com­paniilor petroliere.