Raiffeisen Bank România a acordat în 2016 indemnizaţii pentru management de 31,7 milioane de lei

Autor: Claudia Medrega 12.04.2017

Raiffeisen Bank, bancă plasată pe locul patru în topul local după active, a acordat anul trecut indemnizaţii pen­tru personalul cu funcţii-cheie în sumă totală de circa 31,7 mil. lei, în scădere cu 4,5% faţă de anul 2015. Cea mai mare parte, reprezentând peste 90%, au fost beneficii pe termen scurt ale angajaţilor.

 
Persoanele care deţin funcţii-cheie cuprind membrii Consiliului de supra­ve­ghere, ai Directoratului şi alte per­soa­ne cu funcţii-cheie aşa cum sunt acestea definite de reglementările BNR.
 
În România, Consiliul de Supra­ve­ghere al Raiffeisen Bank, care monito­ri­zează activitatea conducerii executive, este format în prezent din 8 membri, numiţi de adunarea generală a acţiona­ri­lor pentru mandate de 4 ani, cu posi­bili­tatea de a fi realeşi pentru perioade su­plimentare. Directoratul Raiffeisen asi­gură conducerea activităţii curente a băn­cii şi este format din 7 membri nu­miţi de Consiliul de Supraveghere pen­tru mandate de până la 4 ani, cu po­si­bilitatea de a fi realeşi pentru perioade suplimentare.
 
Raiffeisen Bank a înregistrat anul tre­cut cheltuieli cu salariile de 427,4 mil. lei, în uşoară creştere comparativ cu nivelul din 2015. Banca avea la sfârşitul anului trecut 5.235 de angajaţi.