Traderul elveţian de cereale Ameropa a dat 25 mil. euro pe patru silozuri româneşti

Autor: Roana Rotaru 12.04.2017

Traderul elveţian de cereale Ameropa Grains, care a avut în România afaceri de peste 528 mil. euro în 2015, a cumpărat patru silozuri în judeţele Timiş, Brăila, Iaşi şi Olt, tranzacţii realizate în mai puţin de un an. Una dintre aceste tranzacţii este silozul vândut de Cereal Bac în judeţul Iaşi.

„Am vândut un punct de lucru unde am avut un siloz. Nu am vândut firma cu totul. Am avut două puncte de lucru şi o să mai am doar unu. Dacă îţi trebuie bani vinzi şi am ajuns la concluzia că tre­buie să vindem. Ne-am re­strâns activitatea pen­tru că am îmbătrânit şi nu mai dădeam randament“, a de­clarat pentru ZF Adriana Barabaş, acţio­na­rul com­pa­niei Cereal Bac, o com­panie cu sediul în judeţul Botoşani, cu afaceri de 43 mil. lei în 2015.

Ameropa a mai cumpărat în perioada aprilie 2016 – ianuarie 2017 silozuri şi de la Intercereal din judeţul Timiş, Comcereal Assets din judeţul Brăila şi Cerealfert din judeţul Olt. Elveţienii au fost consiliaţi în aceste tranzacţii de casa de avocatură Popovici Niţu Stoica & Asociaţii.