Acţionarii BVB au votat fuziunea cu bursa de la Sibiu şi un comision fix de 0,95 lei pe ordin executat

Autor: Liviu Popescu 13.04.2017
Acţionarii BVB, în principal socie­tăţile de investiţii financiare, au aprobat în şedinţa de ieri fuziunea cu bursa de la Sibiu, completarea componenţei bursei prin numirea Claudiei Gabriela Ionescu de la BRD, pentru durata rămasă din man­datul acordat lui Radu Toia, care a plecat la Autoritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF). Claudia Gabriela Io­nescu este director al divizei securities a BRD.
 
Totodată acţionarii au decis majo­rarea capitalului social al BVB prin emi­terea unui număr maxim de 401.400 acţiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, fiecare acţiune având valoarea nominală de 10 lei, urmând ca valoarea capitalului social al BVB să fie majorată de la 76,6 mil. lei lei la valoarea maximă de circa 81 mil. lei.
 
Acţionarii SIBEX vor primi un număr întreg de acţiuni în societate conform ratei de schimb indicate în proiectul de fuziune, aplicată la numărul de acţiuni pe care le deţin în SIBEX la data de înregistrare a hotărârii de aprobare a fuziunii şi după rotunjire în jos, menţionează BVB.