RCS&RDS a câştigat în 2016 cei mai mulţi clienţi noi pe TV, net fix şi telefonie mobilă

Autor: Adrian Seceleanu 14.04.2017
Compania de cablu RCS&RDS, care are în plan să se listeze luna viitoare la bursa din Bucureşti în cadrul unei tranzacţii estimate la 500-600 mil. euro, a câştigat în 2016 cel mai mare număr de contracte noi pentru serviciile de televiziune, internet fix şi telefonie mobilă, la o distanţă semnificativă de rivali, arată raportul companiei pe anul 2016 şi datele financiare publicate anterior de Orange, Telekom, Vodafone şi UPC, conform unei analize realizate de ZF.

Pe segmentul de internet fix RCS&RDS a câştigat 139.000 de clienţi, de aproape trei ori mai mult decât UPC, care este numărul trei pe piaţă. Numărul doi pe piaţă, grupul Telekom, a pierdut clienţi pe acest segment. Cu 2,1 milioane de clienţi pe net fix în decembrie 2016, RCS are un avans covârşitor, de aproape 1 milion de contracte, în faţa Telekom.

Pe segmentul de telefonie mobilă RCS&RDS a câştigat, mulţumită campaniei sale comerciale agresive, dar şi a cos­tisitoarelor investiţii în extinderea reţelei, aproape 500.000 de clienţi (cartele SIM) noi.