Fondul de investiţii Pinebridge, gata să vândă AKTA într-o tranzacţie de peste 100 mil. euro

Autor: Cristina Rosca 18.04.2017

AKTA, un business de peste 50 mil. euro pe an, este al treilea jucător de pe piaţa locală de cablu TV, după giganţii RCS&RDS şi UPC.

Fondul de investiţii americano-asiatic Pinebridge, care deţine pachetul majoritar de acţiuni al AKTA - cel mai mare jucător independent de pe piaţa locală de cablu TV - îşi pregăteşte exitul, aceasta urmând a fi una dintre cele mai importante tranzacţii ale anului, cu o valoare de peste 100 de milioane de euro, au declarat pentru ZF surse din piaţă.

Contactaţi de ZF, reprezentanţii com­paniei nu au dorit să comenteze informaţiile privind discuţiile de vânzare.

Despre vânzarea AKTA s-a vorbit încă din 2014 când acţionarul majoritar, fondul de investiţii Pinebridge, a mandatat com­pania de audit şi consultanţă Ernst & Young (EY) să găsească un cumpărător pentru grup, potrivit datelor ZF de la acea vreme, la un preţ de peste 200 mil. euro. Acum însă, în piaţă se vorbeşte de o tranzacţie la o valoare mai mică, de peste 100 de milioane de euro.

De altfel, preţul prea mare a fost, potrivit datelor din piaţă, principalul obstacol în negocierile anterioare din perioada 2014-2015 pe care oficialii AKTA le-au purtat cu o serie de cumpărători interesaţi de business. Printre companiile interesate la momentul acela, care au intrat în camera de date pregătită pentru inves­titori de EY, s-au numărat UPC şi Voda­fone, potrivit datelor ZF. Preţul oferit atunci era la jumătate, respectiv circa 100 mil. euro, cât este momentan suma vehiculată în piaţă.