Acţionarii BRD votează în această săptămână bugetul pe 2017 şi nivelul dividendelor. Fondul Proprietatea şi NN Pensii au cerut creşterea dividendelor cu 30%

Autor: Claudia Medrega 18.04.2017

Acţionarii BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă de pe piaţa locală, discută joi bugetul pentru acest an, care prevede creş­terea venitului net bancar cu 4%, şi ur­mea­ză să stabilească şi nivelul dividendelor.

BRD-SocGen mizează în acest an pe creşterea venitului net bancar şi urmăreşte „îmbunătăţirea semnificativă“ a profitului după ce în 2016 a obţinut un câştig net de 728,3 mil. lei, cel mai bun rezultat anual de după 2009. Venitul net bancar al BRD-SocGen urmează să crească în acest an cu 4% com­parativ cu încasările obţinute în 2016, ex­clu­zând câştiguri din tranzacţia Visa, după ce anul trecut încasările au făcut un salt de 6,5%, până la 2,6 mld. lei. Ascensiunea câştigului băncii româneşti cu capital francez va fi influenţată în 2017 de creş­­terea volumului creditării, în special pen­tru companii, precum şi de avansul marjei de do­­­bândă şi de majorarea încasărilor din comisioane.