Florentin Banu a vândut 60% din afacerea cu materiale plastice din Timişoara unui grup elveţian. „Practic, este foarte greu pentru o companie să supravieţuiască dacă nu ajunge la o anumită dimensiune“

Autor: Cristina Roşca 18.04.2017

Antreprenorul român Florentin Banu (50 de ani), cunoscut pentru că a fondat producătorul napolitanelor Joe şi supermar­keturile Artima (acum Carrefour Market), a atras un grup elveţian -  Noventa AG - în acţiona­riatul producătorului de mase plastice Interpart Pro­duction din Timiş.

Grupul Noventa mai are faci­lităţi de producţie în Thailanda şi Elveţia, potrivit datelor dispo­ni­bile. Grupul vrea să mute o parte din producţie de pe piaţa-mamă în România, potrivit datelor ZF.

Noventa a preluat un pachet majoritar în cadrul Interpart Production, ajungând să deţină acum 60% din business. Restul este în continuare controlat de Florentin Banu. De altfel, elveţienii au preluat titlurile de la Florentin Banu (15,5%), Banuinvest SRL, companie controlată tot de antreprenor (9,5%), şi de la Mărioara Mercescu (25%). Tranzacţia poate fi evaluată la câteva milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.