Continental a investit 12 mil. euro în extinderea fabricii de componente electronice din Timişoara

Autor: Bogdan Alecu 20.04.2017

Grupul Continental, cel mai mare producător de componente auto de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de peste 2,3 miliarde de euro, a finalizat o investiţie de 12 mil. euro în extinderea producţiei şi depozitului fabricii de componente electronice din Timişoara, alături de o nouă clădire de birouri de peste 2.200 mp.

„Extinderea producţiei a fost necesară datorită numărului tot mai mare de produse pe care trebuie să le livrăm clienţilor. Fabrica a cunoscut o evoluţie impresionantă în cei zece ani de existenţă. Am început cu 200 de angajaţi în anul 2006 şi am ajuns la peste 1.300“, a declarat Ralf Luchs, directorul fabricii de componente electronice Continental.

În fabrica din Timişoara au fost produse milioane de instrumente de bord, display-uri şi unităţi de control al airbagului pentru modele precum Re­nault, BMW, Porsche sau Bentley şi Mercedes-Benz.

Compania Continental Automotive Systems re­cru­tează în prezent aproximativ 380 de oameni pentru fabrica de componente electronice şi centrul de cercetare şi dez­voltare de la Sibiu. Grupul Continental a investit în total peste 160 de milioane de euro în 2016, cele mai mari investiţii fiind realizate în Timişoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi. În perioada 1999-2015 Continental a investit 1,1 miliarde de euro în activităţile din România.