Creşterea pieţei mobilei din Germania măreşte vânzările Polipol din Satu Mare

Autor: Roana Rotaru 20.04.2017
Producătorul de mobilă Polipol, parte a grupului german cu acelaşi nume, speră la vânzări de peste 150 mil. lei (33 mil. euro) în 2017, după ce anul trecut vânzările i-au crescut cu 27% datorită creşterii pieţei mobilei tapiţate din Germania, unde compania trimite peste 80% din produse.

„Creştere vânzărilor se datorează în primul rând creşterii pieţei mobilei tapiţate din Germania - ţara în care livrăm cea mai mare cantitate a produselor noastre, dar şi diversificării gamei de produse pe care o realizăm“, a declarat pentru ZF Dan Brumboiu, directorul general al Polipol Mobilă.

Polipol urmează să finalizeze un proiect de extindere a halelor de producţie, motiv pentru care vrea să angajeze în jur de 150-180 de salariaţi, pe lână cei 730 pe care îi are în prezent.

„Suntem în curs de finalizare a proiectului de extindere a halelor de producţie, astfel că în următorii ani vom avea o creştere cu 20-25% a numărului de angajaţi“, a spus el.

Potrivit anunţurilor de angajare publicate de com­panie, Polipol caută tâmplari, tapiţeri, controlor cali­tate, specialist normare şi operatori pentru lipit burete.

Un angajat din industra mobilei a primit în mână, în ianuarie 2017, un salariu mediu net de 1.474 lei, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS). În fabricile de mobilă din România lucrează 61.700 de angajaţi.