Cei mai fericiţi investitori de până acum în 2017: cei care au mizat pe Oil Terminal, argint şi WIG 20

Autor: Liviu Popescu 21.04.2017
Cele mai bune trei investiţii de la în­ce­­putul anului sunt acţiunile Oil Ter­­minal (OIL), companie listată pe seg­­mentul principal al bursei româ­neşti, care a dublat banii investito­rilor în pa­tru luni, în acţiuni care com­­pun in­di­cele bursier polonez WIG20, care a crescut cu 17%, dar şi ar­gintul care a adus 14%.

Pe următoarele locuri sunt indi­cele bursier românesc BET, care afi­şează 15,7% de la începutul anului şi in­vestiţia în aur, care a adus 11% pe fon­dul caracterului său de refugiu.

Pe de altă parte, un investitor care s-a orientat spre petrolul Brent, referinţa internaţională, ar fi pierdut 6% din cauza scăderii preţului barilu­lui, evoluţie care nu s-a reflectat însă şi în preţul acţiunilor OMV Petrom, ca­re afişează 23% de la începutul anului.

La Bucureşti, acţiunile Oil Ter­mi­­nal afişează 108% de la înce­putul anu­lui pe fondul unui profit triplu în 2016 de circa 16 mil. lei, ceea ce im­pli­cit a în­sem­nat dividende gene­roase pentru in­ves­titori.

În top se găseşte şi Electro­ar­geş Curtea de Argeş (ELGS), dar şi Turbo­mecanica (TBM), companii din eşa­lonul doi al BVB, ale căror evo­luţii, de 68%, respectiv 38%, se da­to­rează în prin­cipal rezultatelor finan­ciare obţinute anul trecut.