Orange atacă piaţa bancară şi vrea să dea credite

Autor: Adrian Seceleanu 21.04.2017
Gigantul francez Orange, unul din­tre cei mai mari jucători de pe piaţa glo­bală de telecomunicaţii şi liderul pieţei de telefonie mobilă din România, va lan­sa pe plan local în prima parte a anului 2018 şi segmentul de servicii financiare adău­gând în ofertă carduri, ser­vicii de plăţi şi acor­darea de împru­muturi pe termen scurt.

Intrarea pe piaţa de ser­vi­cii finan­ciare face parte din efortul de­rulat la nivelul întregului grup francez de dife­ren­ţiere şi de extindere către noi seg­men­te de business în condiţiile pre­siu­nii puter­nice pe venituri şi profituri cu care se con­fruntă industria de comunicaţii.

„În România vom lansa probabil mai repede decât în Spania serviciile fi­nan­ciare. Vom oferi servicii de plăţi şi cre­dite pe termen scurt, pe o perioadă de 3,6,12 luni“, a declarat Gervais Pellisier, CEO adjunct şi director exe­cu­tiv pentru opera­ţiu­nile din Europa ale grupului Orange, în cadrul eve­ni­men­tului anual Hello Show de la Paris în care operatorul îşi prezintă noile servicii.