Cătălina Ponor a cucerit titlul european la bârnă. Larisa Iordache, medaliată cu bronz

Autor: Denis Şchiopu 23.04.2017

"M-am simţit extraordinar. E normal să am lacrimi în ochi pentru că am muncit enorm pentru această medalie, nu numai în ultimele şase luni, ci de mulţi ani. Ar fi fost păcat ca o secundă de neatenţie să îmi distrugă şansele de a câştiga această medalie. Le mulţumesc părinţilor, care au fost alături de mine, şi tuturor celor care au fost aici!", a declarat Cătălina Ponor pentru TVR.

În vârstă de 29 de ani, Ponor a fost notată de arbitri cu 14,566 şi a fost urmată de sportiva olandeză Eythora Thorsdottir (18 ani), care a obţinut argintul după ce a fost notată cu 14,066, şi de Larisa Iordache (20 de ani), care a câştigat bronzul, cu nota 13,966.

"Mă bucur foarte tare că am încheiat ziua cu bine, că mi-am stăpânit emoţiile. Dar la coborâre am plecat cu foarte multă viteză şi am făcut mulţi paşi. Mă bucur că m-am simţit bine şi că n-am avut dureri. Şi mă bucur că am ajuns la acest campionat european", a afirmat Larisa Iordache pentru TVR.

Delegaţia României ajunge astfel la patru medalii câştigate la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca, după ce sportivul Marian Drăgulescu a cucerit aurul la sol şi argintul la sărituri.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca găzduieşte în perioada 19-23 aprilie Campionatele Europene de Gimnastică, competiţie la care participă 274 de gimnaşti, dintre care 168 băieţi şi 106 fete, din 37 de federaţii.