Aeroportul din Timişoara are bugetate investiţii de 12 mil. euro într-un terminal de 3.000 mp

Autor: Ioana Matei 24.04.2017

Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara, al treilea cel mai im­por­tant aeroport din ţară din punctul de vedere al tra­ficului de pasageri, a avut anul trecut ve­nituri de peste 41 de milioane de lei (9 mil. euro), potrivit informaţiilor preli­mi­nare de până la publicarea bilanţului con­tabil pen­tru anul fiscal 2016 furnizate de repre­zentanţii aeroportului.

Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara, al treilea cel mai mare din ţară, a ajuns anul trecut la un număr total de peste 1,16 milioane de pasageri. Pentru anul în curs, reprezentanţii Aeroportului Inter­na­ţio­nal Timişoara estimează o creştere de 46%, la 1,7 milioane de pasageri.

Potrivit informaţiilor trimise de repre­zen­tanţii aeroportului, spre aeroportul din Timi­şoara vor fi direcţionate investiţii de peste 12 milioane de euro în perioada 2017-2019. Acestea vor fi concentrate în con­strucţia unui nou terminal sosiri curse inter­na­ţionale, precum şi în extinderea zonei pu­blice existente a aerogării prin translatarea ei pe direcţia sud.

Noul terminal va avea o suprafaţă con­stru­ită de 3.000 de metri pătraţi, 8 punc­te de control al documentelor (Poliţia de Fron­tie­ră), trei sisteme de transport bagaje cu benzi.