Un grup elveţian cu afaceri de peste 600 mil. € din logistică şi transport pariază pe o firmă în portul Constanţa

Autor: Mădălina Dediu Panaete 24.04.2017

Grupul elveţian de transport şi logistică Bertschi, activ cu mai multe companii pe piaţa locală, a înfiinţat o nouă fir­mă în România prin care vrea să transporte produse chi­mice lichide venite din Emiratele Arabe Unite în portul Constanţa mai departe către vestul Europei.

Compania Bertschi Tomis S.R.L., cu sediul în cadrul portului Constanţa, este a patra societate înfiinţată de grupul elveţian în România şi are un capital social de 450.000 de lei.

„Societatea din Constanţa va avea între 15 şi 20 de angajaţi până la finalul anului viitor, la fel ca şi celelalte trei com­panii deţinute de grupul Bertschi în România. Se pre­co­nizează să avem transport de mărfuri din Emiratele Arabe Unite care să tranziteze portul Constanţa şi să plece mai departe în Europa şi de aici a venit nevoia de a avea prezenţă în port“, a explicat pen­tru ZF Daniel Rad, fleet ma­na­ger în regiunea Europei de Est în cadrul Bertschi.

El spune că po­litica gru­pu­lui este de a nu avea mai mult de 20 de angajaţi pe fiecare firmă şi de aici a venit nevoia de a înfiinţa compania din Constanţa. Celelalte trei com­panii deţinute de Bertschi Ro­mâ­nia sunt din judeţul Timiş, Bertschi Logistic din Ploieşti (Pra­hova) şi Con­tai­ner­dienst Sibiu. Cele trei companii au avut cumulat afaceri de circa 24 de milioane de lei  ( peste 5 mil. euro) în 2015 şi aproape 60 de angajaţi, conform ce­lor mai recente date de pe site-ul Ministerului de Finanţe.