Felician Dragu, Lukoil Lubricants: Producătorii de maşini dezvoltă motoare sofisticate, care ne obligă să ne repliem

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.04.2017

Lukoil Lubricants East Europe, com­pa­nia locală a grupului petrolier rusesc Lukoil, spe­cializată în producţia şi comercializarea de lubrifianţi, a încheiat anul trecut cu afaceri de 30 de mi­lioa­ne de euro pe piaţa locală, în creştere cu circa 50% faţă de 2015.

„Anul trecut profitul operaţional a fost de două milioane de dolari, însă profitul net a fost aproape de zero, din cauza ratelor de schimb, deoarece toate materiile prime cu care producem uleiurile sunt venite din im­port şi am avut un impact negativ din dife­ren­ţele de curs valutar. Pentru 2017 ne-am pro­pus să realizăm un profit operaţional de 2,6 milioane de dolari şi un profit net de un mi­lion de dolari“, spune Felician Dragu, ad­mi­nistrator Lukoil Lubricants East Europe.

În ultimii zece ani, compania a investit peste 11 mil. euro în extindere şi dez­vol­tare în România. Producătorul are o fa­brică la Plo­ieşti, unde realizează uleiuri de motor Pre­mium Lukoil Genesis în bidoane mici. Capa­cita­tea de producţie în fabrica de la Ploieşti este de până la 40.000 de tone, mai mult decât volumul total pe care l-a vândut com­pania anul trecut, de 27.000 de tone. În Ploieşti, se produc peste 300 de sortimente de uleiuri, dintr-o gamă de 2.500 de sortimente în total.