VIDEO ZF Live: Dan Gătăianţu, directorul financiar al Asirom: După încheierea perioadei de plafonare a tarifelor RCA, preţurile ar putea creşte pe anumite subsegmente

Autor: Roxana Rosu 26.04.2017

Companiile de asigurări vând RCA la tarife impuse, iar în luna mai plafonarea ar trebui să expire. Însă există opţiunea ca perioada de plafonare a tarifelor să fie prelungită de guvern.

Piaţa asigurărilor RCA şi CASCO ar putea scădea în acest an cu circa 10%, în urma pla­fo­nării tarifelor prin ordonanţă de ur­genţă, evoluţia acestui seg­ment depinzând şi de perioada în care pre­ţu­rile vor rămâne la nivelul actual, este de păre­re Dan Gătăianţu, director financiar şi mem­bru în boardul Asirom, companie deţinută de grupul austriac Vienna Insurance Group.

„Ca urmare a plafonării tarifelor, piaţa o să descrească, probabil cam cu 10%, pe RCA şi Casco. Depinde cât timp rămân tarifele pla­fonate. Există opţiunea ca perioada de pla­fonare a tarifelor să fie prelungită de gu­vern. Vom vedea ce se întâmplă din iunie încolo“, a spus el la ZF Live.

De la jumătatea lunii noiembrie a anului tre­cut, companiile de asigurări sunt nevoite să vândă RCA la tarife impuse. Pe 19 mai pla­fonarea ar trebui să expire, iar companiile de asigurări ar trebui să aibă din nou posi­bi­litatea de a stabili tarifele în mod liber.