Vânzările Kastamonu au stagnat în primul trimestru la 39 mil. euro. „Va fi o uşoară creştere până la finalul anului“

Autor: Laurentiu Cotu 27.04.2017
Compania Kastamonu România (fosta Prolemn) din Reghin, controlată de firma Kastamonu Entegre, unul dintre cei mai importanţi jucători din do­meniul prelucrării lemnului din Turcia, a avut în primul trimestru o cifră de afaceri de aproximativ 39 mil. euro, în stagnare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
 
Compania estimează pentru anul în curs afaceri de 160 mil. euro, mai mult cu 4% faţă de anul 2016, când turcii au raportat vân­zări de peste 154 mil. euro.
 
„Piaţa a avut o evoluţie similară cu primul trimestru din 2016, însă vedem o uşoară creştere a acesteia pe parcursul anului. Pieţele pe care activăm sunt stabile, iar riscul de a fi afectate de tulburări politice sau economice majore în acest an este destul de mic’’, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Kastamonu România.
 
În fabrica Kastamonu de la Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibrolemnoase de înaltă densitate - n.red.), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL melaminat, dar şi blaturi de bucătărie, clienţii companiei fiind reţelele de bricolaj, producătorii de mobilă, distribuitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei. Compania livrează la export pentru pieţele din Turcia, Ucraina, Franţa, dar şi din ţările din nordul Africii, pro­du­sele fabricate la Reghin fiind exportate în peste 30 de ţări, conform unor infor­maţii furnizate anterior de companie.