Producătorul elveţian de dulciuri Nestlé îşi mută producţia de napolitane Blue Riband din Marea Britanie în Polonia

Autor: Catalina Apostoiu 27.04.2017

Producătorul elveţian de dulciuri Nestlé a anunţat că va elimina până la 300 de locuri de muncă din Marea Britanie şi va reloca producţia napolitanelor Blue Riband în Polonia, o decizie care a stârnit mânia sindicatelor, scrie The Guardian. 

Compania a declarat că majoritatea locurilor de muncă vor fi eliminate în Newcastle şi York, în perioada 2017-2018, dar şi că locaţiile din Halifax, West Yorkshire şi Girvan, Ayrshire, vor fi afectate. Decizia va pune capăt celor 81 de ani de producţie a napolitanelor Blue Riband în Marea Britanie.

„Aceste propuneri sunt făcute de Nestlé UK pentru a se asigura că aceste locaţii operează mai eficient şi rămân competitive într-un mediu extern în schimbare rapidă.

Fabrica noastră din Kargowa, Polonia, este un centru de excelenţă pentru acest tip de produs, iar propunerea noastră de a muta producţia acolo este un pas logic“, se arată într-o declaraţie a companiei. Totuşi, sindicatele GMB şi Unite au declarat că reducerile propuse sunt „sălbatice şi inacceptabile“ şi au îndemnat guvernul să intervină.